Informatie

Stadspark Live 2020/2021 afgelast
13 juni

Lieve allemaal,

Eind april waren we als organisatie genoodzaakt om Stadspark Live 2020 te verplaatsen naar volgend jaar, volgend op de maatregelen van de overheid om het coronavirus onder controle te krijgen.

Vandaag hebben we helaas moeten besluiten om Stadspark Live in zijn geheel af te gelasten. We willen jullie graag uitleggen waarom.

Stadspark Live is een nieuw festival in het Stadspark in Groningen, georganiseerd door SPOT Groningen en MOJO. Ondanks de succesvolle, uitverkochte eerste editie op 22 juni 2019 vereist ieder nieuw evenement -juist de eerste jaren- grote (financiële) investeringen. Er moet gebouwd worden aan een festival en het duurt enkele jaren voordat het evenement echt staat. Denk bijvoorbeeld aan aankleding, de logistiek, catering, artiesten. Ook voor de editie van 2020 waren we al vol in de voorbereiding.

Tijdens deze coronacrisis vangen we als organisatie grote klappen op. Het verbieden van grote concerten en evenementen deze zomer raakt ons niet alleen in ons DNA. We moeten ook goed kijken naar hoe wij de aankomende tijd doorkomen en daarbij weloverwogen keuzes maken, zeker als het gaat om investeren. De eerlijkheid gebiedt ons te zeggen dat we de uitdagingen en risico’s van een evenement in opbouw zoals Stadspark Live op dit moment niet aan kunnen gaan. Omdat we jullie in deze tijd niet het verzorgde festival kunnen garanderen zoals jullie het vorig jaar hebben ervaren, gelasten we Stadspark Live in 2021 af. 

Als de corona-rook is opgetrokken zullen we er alles aan doen om Stadspark Live een vervolg te geven. De eerste editie heeft ons gesterkt in het idee dat we echt een mooi evenement in Groningen hebben opgezet. Het feit dat jullie massaal naar Stadspark Live zijn gekomen is daar een mooie bevestiging van. Daarom zullen we achter de schermen blijven werken aan ons ideaal om van Stadspark Live een jaarlijks terugkerend evenement te maken. 

Wat gebeurt er met mijn ticket?
We hebben ons aangesloten bij het initiatief “Bewaar je ticket”. 
Om ook in de toekomst mooie evenementen te kunnen organiseren vragen we je een tickettegoed te accepteren. Dit tickettegoed (twv de ticketprijs plus servicekosten) is tot 24 maanden na uitgifte geldig en inwisselbaar bij ieder evenement dat MOJO én/of Oosterpoort organiseren en waarvan de verkoop via Ticketmaster verloopt. Mocht je dit tickettegoed na 24 maanden toch niet (geheel) gebruikt hebben, dan krijg je het tegoed teruggestort. 

Mocht je geen gebruik kunnen maken van het tickettegoed, dan is het ook mogelijk om je geld terug te vragen. Het bedrag wordt dan uiterlijk 20 september aanstaande terugbetaald.

Elke kaartkoper ontvangt maandag 15 juni bericht van Ticketmaster met daarin te precieze procedure.

Stadspark Live Groningen, 22 juni 2019. foto: Siese Veenstra