Informatie

Stadspark Live

Muziekliefhebbers kunnen hun hart voortaan weer ophalen op de drafbaan, want er is een nieuw evenement geland in het Stadspark in Groningen: Stadspark Live! Op zaterdag 22 juni vindt de eerste editie plaats. Eén podium, zes populaire acts waaronder Sting, Anouk en The Specials, een spannende randprogrammering en heerlijk festivalfood vormen de ingrediënten.

Twintig jaar nadat The Rolling Stones en Tina Turner op een uitverkochte drafbaan stonden, zorgen Mojo en Groningen samen voor meer muziek in het Stadspark. De afgelopen decennia bleef het relatief stil in het groene park van 140 hectare groot, ten zuidwesten van de stad Groningen. Daar komt vanaf komende zomer verandering in met het nieuwe eendaagse muziekevent: Stadspark Live.

Op het affiche van de eerste editie van Stadspark Live staan de namen van niemand minder dan poplegende Sting en Neerlands’ trots Anouk. Samen met The Specials, Tom Odell, Ronnie Flex & Deuxperience en Daniel Lohues zorgen zij voor een hele dag live muziek van de bovenste plank, vanaf 13:00 tot 23:00 uur. Gedurende de hele dag is er een ruime keuze in heerlijk eten om je vingers bij af te likken. Of het nu de programmering of het menu betreft: alle smaken komen voorbij voordat Stadspark Live haar hekken om middernacht sluit.

Locatie

Stadspark Live vindt plaats op de drafbaan in het Stadspark van Groningen. Het festivalterrein is het beste bereikbaar met het openbaar vervoer, te voet of met de fiets.

Kaartverkoop

Kaarten voor Stadspark Live zijn alleen te koop via TicketMaster. Betaal niet te veel en koop je tickets alleen via ons officiële kanaal!

Bereikbaarheid

Met de trein: kijk op www.ns.nl voor een reisadvies en kies als eindbestemming station Groningen. Vanaf het centraal station loop je in ca. 20 minuten naar de drafbaan. Plan ook alvast de terugreis: de laatste treinen rijden namelijk niet overal meer naar toe.

Met de auto

In verband met het milieu en beperkte parkeerplaatsen adviseren wij om met de trein te komen. Meer informatie over parkeren volgt binnenkort.

Toiletten

Op het festivalterrein zijn toiletten aanwezig.

Eten en drinken

Op het festivalterrein zijn diverse barren en eettentjes met heerlijk festivalfood aanwezig.

Mindervaliden

Er is een verhoogd platform speciaal voor bezoekers in een rolstoel. Dit platform geeft uitstekend zicht op het podium. Speciale rolstoeltickets zijn gewoon verkrijgbaar via Ticketmaster en geven toegang tot dit platform. Er mag één begeleider mee op het platform. Ook deze begeleider dient een rolstoelticket te hebben. Door het aantal begeleiders te beperken tot maximaal 1 geven we zoveel mogelijk bezoekers in een rolstoel de mogelijkheid optimaal van Stadspark Live te genieten. Bij MartiniPlaza parking zijn enkele parkeerplaatsen voor mindervaliden beschikbaar.

Overnachten

Er zijn veel leuke hotels in Groningen! Het kan druk zijn, dus reserveer op tijd.

EHBO

Er is tijdens Stadspark Live EHBO aanwezig. Houd de plattegrond in de gaten voor de EHBO- posten.

Persaccreditatie

Persaccreditatie is bedoeld voor professionele journalisten en fotografen die een publicatie wijden aan Stadspark Live. Neem voor meer informatie over persaccreditatie, interviews of beeldmateriaal contact op via pers@stadsparklive.nl.