Informatie

Stadspark Live

Muziekliefhebbers kunnen hun hart voortaan weer ophalen op de drafbaan, want er is een nieuw evenement geland in het Stadspark in Groningen: Stadspark Live! Op zaterdag 22 juni vindt de eerste editie plaats. Eén podium, zes populaire acts waaronder Sting, Anouk en The Specials, een spannende randprogrammering en heerlijk festivalfood vormen de ingrediënten.

Twintig jaar nadat The Rolling Stones en Tina Turner op een uitverkochte drafbaan stonden, zorgen Mojo en Groningen samen voor meer muziek in het Stadspark. De afgelopen decennia bleef het relatief stil in het groene park van 140 hectare groot, ten zuidwesten van de stad Groningen. Daar komt vanaf komende zomer verandering in met het nieuwe eendaagse muziekevent: Stadspark Live.

Op het affiche van de eerste editie van Stadspark Live staan de namen van niemand minder dan poplegende Sting en Neerlands’ trots Anouk. Samen met The Specials, Tom Odell, Ronnie Flex & Deuxperience en Daniel Lohues zorgen zij voor een hele dag live muziek van de bovenste plank, vanaf 13:00 tot 23:00 uur. Gedurende de hele dag is er een ruime keuze in heerlijk eten om je vingers bij af te likken. Of het nu de programmering of het menu betreft: alle smaken komen voorbij voordat Stadspark Live haar hekken om middernacht sluit.

Locatie

Stadspark Live vindt plaats op de drafbaan in het Stadspark van Groningen. Het festivalterrein is het beste bereikbaar met het openbaar vervoer, te voet of met de fiets.

Kaartverkoop

Kaarten voor Stadspark Live zijn alleen te koop via TicketMaster. Betaal niet te veel en koop je tickets alleen via ons officiële kanaal!

Bereikbaarheid

Met de trein: kijk op www.ns.nl voor een reisadvies en kies als eindbestemming station Groningen. Vanaf het centraal station loop je in ca. 10 minuten naar de Drafbaan. Plan ook alvast de terugreis. De laatste trein in de richting Zwolle vertrekt om 23:26 uur. De treinen in de richting Roodeschool, Veendam, Bad Nieuweschans, Delfzijl en Leeuwarden vertrekken tussen 00:20 en 00:35 uur. Raadpleeg voor actuele vertrektijden www.ns.nl.

Met de auto

In verband met het milieu en beperkte parkeerplaatsen adviseren wij om met het openbaar vervoer of de fiets te komen.

Kiss & ride / Taxi

Wordt je gebracht en/of opgehaald? Laat je chauffeur naar de Jan Evert Scholtenlaan navigeren en volg de borden voor Kiss & ride. Je kunt hier niet parkeren. De taxistandplaats is aan de Paterswoldseweg.

Parkeren

Parkeren kan op P&R Haren, P&R Hoogkerk, P&R Kardinge en Euroborg P3 (volg hiervoor de borden langs de weg). Vanaf P&R Haren kun je met de bus naar het station en loop je in circa 10 minuten naar de Drafbaan. Vanaf de overige parkeerlocaties neem je de bus naar de halte Verzetsstrijderslaan. Bij de automaat op de parkeerplaats koop je een retourtje voor € 6,00 (max 5 pers. per kaartje). Dit is tevens je uitrijkaart voor P3.

Toiletten

Op het festivalterrein zijn toiletten aanwezig. De toiletten zijn gratis toegankelijk. Er is een MiVa toilet in het toiletblok nabij het MiVa deck.

Eten en drinken

Op het festivalterrein zijn diverse barren en eettentjes met heerlijk eten en drinken aanwezig. Onder meer Acai events, Indy Truck, Smokey Goodness, Pancakes on Tour, Speyz, Roll or Bowl, de Wafelbus en Where’s the Beef? zorgen voor fingerlickin’ festival food.

Mindervaliden

Er is een verhoogd platform speciaal voor bezoekers in een rolstoel. Dit platform geeft verbeterd zicht op het podium. Speciale rolstoeltickets zijn gewoon verkrijgbaar via Ticketmaster en geven toegang tot dit platform. Er mag één begeleider mee op het platform. Ook deze begeleider dient een rolstoelticket te hebben. Door het aantal begeleiders te beperken tot maximaal 1 geven we zoveel mogelijk bezoekers in een rolstoel de mogelijkheid optimaal van Stadspark Live te genieten. Op vertoon van de mindervaliden parkeerkaart krijg je toegang tot de parkeerplaats bij de Gasunie. Navigeer naar de Jan Evert Scholtenlaan en volg de aanwijzing van de verkeersregelaars. De afstand vanaf de parkeerplaats tot aan de ingang is ongeveer 700 meter.

Overnachten

Er zijn veel leuke hotels in Groningen! Het kan druk zijn, dus reserveer op tijd.

EHBO

Er is tijdens Stadspark Live EHBO aanwezig. Deze zijn op het terrein aangegeven met borden. Kijk op de plattegrond voor de EHBO-post.

Persaccreditatie

Persaccreditatie is bedoeld voor professionele journalisten en fotografen die een publicatie wijden aan Stadspark Live. Neem voor meer informatie over persaccreditatie, interviews of beeldmateriaal contact op via pers@stadsparklive.nl.